Et frodigt billedunivers i Galleri Blokhus

Kunst blev til selvterapi for Mette Harbo – efter en voldsom trafikulykke for 12 år siden

Tekst: Louise Kande  – Foto: Mette Harbo

Fra Blokhus Medier
13.07.2014

Mette Harbo viser kunst frem d. 12.-18. juli i Galleri Blokhus. Og Mette har en del historie, som formidles gennem et farveunivers i sine billeder. En del af forklaringen er, at en voldsom trafikulykke for 12 år siden, nær havde kostet hende livet. Efter at have været indlagt i en måned, blev hun udskrevet. Derhjemme måtte hun holde sengen i flere uger, og en dag kom hun pludselig til at tænke på, at der vidst var nogle akvarelfarver i en skuffe i en gammel kommode. Hun var ikke i stand til at gå, men kravlede ud af sengen og fik fat på farver og papir. Tilbage i sengen malede hun sit første billede, ”Kvinden med den røde hat”.

-Var jeg ikke kørt galt, var jeg sandsynligvis ikke kommet i gang med at male, så noget positivt kom der trods alt ud af ulykken, udtaler Mette Harbo.

I dag er hun en respekteret kunstner, med eget galleri på bopælen i Odense. Hun har løbende udstillinger gennem kunstforeninger, holder foredrag, laver udsmykninger i virksomheder og hos private og underviser i malerkunst for grupper eller enkeltpersoner.

Læs mere her…